Jahodové lívanečky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1060 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 67 g
- Sodík 524 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 678 mg
- Draslík 739.3 mg
- Vláknina 11040 mg
- Vitamín A 11040 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 88.2 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse utřeme Heru s moučkovým cukrem do pěny. Postupně zatíráme jeden po druhém žloutky a nakonec přidáme celé vejce.
-
2
Rozdrobené droždí smícháme s moukou a zlehka promícháme s pevným sněhem ušlehaným z bílků. Spojíme s připravenou pěnou a těsto necháme pod utěrkou na teplém místě kynout.
-
3
Do vykynutého těsta přidáme omyté, osušené, na čtvrtky nakrájené jahody (trochu jahod necháme na ozdobu).
-
4
Na lívanečníku na rozpáleném oleji smažíme lívanečky po obou stranách dozlatova.
-
5
Usmažené lívanečky ozdobíme jahodami a podáváme.