Bibimbap
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 19 g
- Sodík 697 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 1501.4 mg
- Vláknina 18867.5 mg
- Vitamín A 18867.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 337.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži zalijeme dvojnásobným množstvím vody a vaříme 20-30 minut doměkka.
-
2
Mezitím si připravíme zbytek. Kapustu i papriku nakrájíme na nudličky. Na lžíci olivového oleje je opékáme. Přidáme utřený česnek a sůl a pět minut smažíme. Dáme stranou.
-
3
Na pánvi osmažíme vejce – jedno po druhém tak, aby žloutek zůstal ještě tekutý.
-
4
Rýži rozdělíme do 4 misek. Na ni dáme zeleninu, poté vejce a nakonec avokádo nakrájené na plátky. Celé to pokapeme tamari a srirachou (popřípadě nějakou jinou pálivou omáčkou).