Třešňový nákyp z mikrovlnky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 500 g Třešně
  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Žemle tuková
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 211.3 mg
  • Draslík 241 mg
  • Vláknina 2750 mg
  • Vitamín A 2750 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2097 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 408.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle nakrájíme na kostičky a vsypeme do máslem vymazané nádoby.

  • 2

    Celá vejce utřeme s cukrem a mlékem a nalijeme na žemle.

  • 3

    Omyté třešně vypeckujeme, smícháme s trochou cukru a dáme do nádoby na žemle. Třešně poklademe kousky másla a posypeme zbylým cukrem.

  • 4

    Nákyp vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 10 minut.

Komentáře k receptu