Nejlepší míša řezy
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
- 150 g Cukr moučka
- 500 g Tvaroh tučný
- 200 g Máslo čerstvé
- 5 ks Vaječný bílek slepičí
- 5 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 1 polévková lžíce Kakao - prášek
- 5 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Kakao - prášek
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 659 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 62 g
- Sodík 51 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 327 mg
- Draslík 91 mg
- Vláknina 1319 mg
- Vitamín A 1319 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 250.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 170 °C.
-
2
V míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny, přimícháme mouku smíchanou s kakaem. Poté zašleháme olej.
-
3
Z bílků ušleháme pevný sníh. Polovinu zamícháme do žloutkového těsta, zbytek sněhu lehce do těsta „zabalíme“.
-
4
Těsto na korpus rozprostřeme na plech a v předehřáté troubě pečeme zhruba 10 minut. Korpus je upečený, pokud se těsto nechytá vpíchnuté špejle.
-
5
Upečený korpus necháme na plechu vychladnout.
-
6
Na náplň vyšleháme změklé máslo a cukrem do pěny, přimícháme tvaroh a vymícháme hladkou, pevnou náplň.
-
7
Na polevu dáme máslo do vodní lázně, přimícháme kakao, trochu vody a Solamyl.
-
8
Na korpus rozetřeme tvarohovou náplň, přelijeme polevou a necháme půl hodiny v pokojové teplotě. Poté přes noc vychladíme řezy v chladničce.
-
9
Řezy z plechu nevyndáme, krájíme přímo na něm.