Nejlepší míša řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr moučka
  • 500 g Tvaroh tučný
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 659 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 327 mg
  • Draslík 91 mg
  • Vláknina 1319 mg
  • Vitamín A 1319 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 250.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 170 °C.

  • 2

    V míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny, přimícháme mouku smíchanou s kakaem. Poté zašleháme olej.

  • 3

    Z bílků ušleháme pevný sníh. Polovinu zamícháme do žloutkového těsta, zbytek sněhu lehce do těsta „zabalíme“.

  • 4

    Těsto na korpus rozprostřeme na plech a v předehřáté troubě pečeme zhruba 10 minut. Korpus je upečený, pokud se těsto nechytá vpíchnuté špejle.

  • 5

    Upečený korpus necháme na plechu vychladnout.

  • 6

    Na náplň vyšleháme změklé máslo a cukrem do pěny, přimícháme tvaroh a vymícháme hladkou, pevnou náplň.

  • 7

    Na polevu dáme máslo do vodní lázně, přimícháme kakao, trochu vody a Solamyl.

  • 8

    Na korpus rozetřeme tvarohovou náplň, přelijeme polevou a necháme půl hodiny v pokojové teplotě. Poté přes noc vychladíme řezy v chladničce.

  • 9

    Řezy z plechu nevyndáme, krájíme přímo na něm.

Komentáře k receptu