Jemný čokoládový fondant
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 680 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 46 g
- Sodík 85 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 275.3 mg
- Draslík 78.5 mg
- Vláknina 5063 mg
- Vitamín A 5063 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kvalitní hořkou čokoládu a čerstvé máslo rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme ostatní suroviny a vše opatrně prošleháme.
-
2
Kuchyňské kroužky vyložíme i podložíme pečicím papírem. Ze tří čtvrtin je naplníme připravenou hmotou, necháme krátce zatuhnout v chladu a pečeme v troubě při 190°C 8-12 minut – podle velikosti kroužků. Prostředek fondantu má zůstat tekutý.