Jemný čokoládový fondant

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr krupice
  • 200 g Čokoláda 70% kakao
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 680 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 275.3 mg
  • Draslík 78.5 mg
  • Vláknina 5063 mg
  • Vitamín A 5063 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kvalitní hořkou čokoládu a čerstvé máslo rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme ostatní suroviny a vše opatrně prošleháme.

  • 2

    Kuchyňské kroužky vyložíme i podložíme pečicím papírem. Ze tří čtvrtin je naplníme připravenou hmotou, necháme krátce zatuhnout v chladu a pečeme v troubě při 190°C 8-12 minut – podle velikosti kroužků. Prostředek fondantu má zůstat tekutý.

Komentáře k receptu