Sachrdort
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 17 g
- Sodík 31 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 91 g
- Cholesterol 101.8 mg
- Draslík 358.5 mg
- Vláknina 6770 mg
- Vitamín A 6770 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
2
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nastrouháme nahrubo.
-
3
V míse utřeme změklé máslo s cukrem, vmícháme vejce, vanilkové cukry, kakao, citronovou kůru, jablka a mouku smíchanou s kypřicím práškem.
-
4
Těsto rovnoměrně rozprostřeme na plech a v předehřáté troubě pečeme dozlatova. Zda je upečené zjistíme vpíchnutím naostřené špejle. Pokud se těsto nelepí, je upečené.