Kapr pečený s kořenovou zeleninou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 220 g Kapr obecný
  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Petržel kořen
  • 50 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Cibulka lahůdková
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř citronový
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 plátek Sýr Eidam cihla 30%
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 880 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 72.6 mg
  • Draslík 983.9 mg
  • Vláknina 13932.5 mg
  • Vitamín A 13932.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.1 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filet z omytého a sušeného kapra bez kůže a kostí pokrájíme na 4-6 podlouhlých kousků. Osolíme je, posypeme citronovým pepřem a kmínem. Na chvíli odložíme. Troubu předehřejeme na 180°C. Pekáček si vytřeme olejem.

  • 2

    Očištěnou a omytou mrkev, celer a petržel nastrouháme do mísy na hrubém struhadle. Lahůdkovou cibulku a malý pórek očistíme a pokrájíme na kroužky. K zelenině přidáme sůl, pepř a nastrouhaný sýr. Zeleninovou směs dobře promícháme. Z čerstvých bílků vyšleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do zeleninové směsi.

  • 3

    Do pekáčku dáme 1/2 zeleninové směsi, na zeleninu poklademe kousky kapra, rybu pokryjeme 2/2 zeleninové směsi a pekáček vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova přibližně 35-45 minut. Přibližně 10 minut před dopečením povrch pokryjeme 2 plátky tvrdého sýru a pečeme do té doby, až se sýr roztaví a zezlátne.

  • 4

    Porce zeleninového "nákypu" s kousky kapra dáme na talíře a hned teplé servírujeme.

Komentáře k receptu