Špagetová omeleta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 35 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 50 g Špagety celozrnné
  • 50 g dušená šunka výběrová 85%masa
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Ředkvička
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Rajčata Cherry
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Chilli koření mleté
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1572 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 777.5 mg
  • Vláknina 5600.3 mg
  • Vitamín A 5600.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní špagety a podle návodu je uvaříme al dente - na skus. Poté je scedíme, vychladlé pokrájíme na menší kusy a dáme je do mísy.

  • 2

    Omytou čerstvou bazalku a petrželovou nať pokrájíme nadrobno. Tvrdý sýr jemně nastrouháme do mísy. Přidáme šunku pokrájenou na malé nudličky, jedno celé vejce, bylinky, 2 špetky chilli, sůl podle chuti, vše smícháme a přidáme ke špagetám.

  • 3

    Ve větší rozehřáté teflonové pánvi si dno potřeme olejem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zapracujeme ho do směsi se špagetami. Pak špagetové těsto nalijeme do pánve a usmažíme omeletu, z každé strany dozlatova.

  • 4

    Na talíř dáme opečenou omeletu, ozdobíme ji rozkrájenými cherry rajčaty, na plátky pokrájenými ředkvičkami a podáváme.

Komentáře k receptu