Fitnessburger

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 10 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 20 g Rajčata
  • 10 g Salát ledový
  • 20 g Okurka salátová
  • 100 g Šrot ječný
  • 30 g Klíčky fazole Mungo Bonduelle
  • 120 ml Vývar zeleninový
  • 30 ml řepkový olej
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Majoránka
  • 2 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks celozrnna houska
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 990 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1100 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 140.1 mg
  • Draslík 434 mg
  • Vláknina 15069 mg
  • Vitamín A 15069 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a najemno nasekáme česnek a cibuli. Podusíme na řepném oleji. Přidáme zelený šrot, osmagneme a zalijeme zeleninovým vývarem. Odstavíme z plotny a v zakrytém hrnci necháme asi 20 minut nabobtnat. Po nabobtnání dáme obilnou kaši do mísy a necháme zchladit.

  • 2

    Čtyři lžíce parmezánu, vejce a koření promícháme, navlhčenýma rukama vytvarujeme dva karbanátky.

  • 3

    Rozpálíme zbytek oleje a karbanátky na něm opečeme.

  • 4

    Rozkrojíme dvě celozrnné housky a potřeme je rajčatovým protlakem. Na potřené housky položíme list ledového salátu, plátky rajčat a okurky. Opečené karbanátky potřeme středně ostrou hořčicí a položíme je na obložené housky. Zasypeme klíčky a přiložíme druhou půlku housek.

Komentáře k receptu