Zapečená rýžová kaše s tvarohem slazená stévií

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 110 g Rýže loupaná
  • 150 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka stévie
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka stévie
  • 1 polévková lžíce Brusinky sušené
  • 1 polévková lžíce Brusinky sušené
  • 0.2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 186.8 mg
  • Draslík 124.7 mg
  • Vláknina 2813.3 mg
  • Vitamín A 2813.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře promytou rýží dáme do kastrólu, zalijeme ji mlékem, promícháme ji s 1/2 lžičkou stévie a špetkou soli. Rýži pomalu vaříme pod pokličkou přibližně 20 minut, až bude pořádně měkká.

  • 2

    Mezitím si předehřejeme troubu na na 180°C. Uvařenou rýži necháme trochu vychladnout.

  • 3

    Čerstvá vejce rozklepneme, žloutky přidáme do misky s tvarohem, bílky dáme zvlášť. Tvaroh vymícháme se žloutky a 2 špetkami stévie. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Sušené brusinky v sítu dobře promyjeme a necháme je okapat. Poté 1/2 brusinek vmícháme do uvařené kaše. Zbytek brusinek přimícháme do tvarohu.

  • 4

    Zapékací misku vytřeme máslem, na dno dáme uvařenou rýžovou kaši, na ni rozetřeme připravený tvaroh, ten zakryjeme sněhem z bílků. Misku s kaší vložíme do středu trouby a pečeme dozlatova přibližně 25 minut.

Komentáře k receptu