Kapr v bylinkové strouhance
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 768 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 35 g
- Sodík 678 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 266.7 mg
- Draslík 1027 mg
- Vláknina 17758 mg
- Vitamín A 17758 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 83.8 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Petrželovou nať opláchneme, osušíme a drobně posekáme. Z větvičky opláchnutého tymiánu obereme lístky a nasekáme na jemno. Strouhanku smícháme s bylinkami, vejce rozšleháme, mouku prosejeme.
-
2
Kapra koupíme nejlépe už vyfiletovaného, osolíme a opepříme. Každou porci opatrně obalíme v „trojobalu“ a pomalu smažíme na směsi oleje a přepuštěného másla.
-
3
Kapra podáváme ozdobeného dílky omytého citronu.