Gribiche
Suroviny
- 150 ml Olej slunečnicový
- 100 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Kapary sterilované
- 1 kávová lžička Ocet vinný
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 1 ks Šalotka
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 632 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 66 g
- Sodík 169 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 153.9 mg
- Draslík 181.4 mg
- Vláknina 371.8 mg
- Vitamín A 371.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 15.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vyšleháme žloutek, ocet a sůl.
-
2
Za stálého šlehání přilíváme oleje.
-
3
Přidáme hořčici, sůl a pepř, dle chuti.
-
4
Do vyšlehané majonézy přidáme nasekané vejce, kapary, šalotku, pažitku a citrónovou šťávu.