Bylinková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 22 g
- Sodík 127 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 92.6 mg
- Draslík 28.3 mg
- Vláknina 213 mg
- Vitamín A 213 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z části másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji studenou vodou, promícháme, mírně osolíme a povaříme.
-
2
V hrnci na zbylém másle podusíme asi tři hrsti najemno nakrájených lístků chudobky, fialky, opence, jahodníku, pampelišky, kopřiv a petrželky, přidáme jíšku a jen krátce necháme přejít varem.
-
3
Do hotové polévky přidáme vejce rozkvedlané v trošce mléka a čerstvou nasekanou pažitku.
-
4
Ihned podáváme.