Suflé z drůbežích jater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Játra drůbeží
  • 300 ml Bešamel
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 591 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1258 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 501.2 mg
  • Draslík 721.5 mg
  • Vláknina 1120.5 mg
  • Vitamín A 1120.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná drůbeží játra orestujeme na teflonové pánvi lehce potřené olejem. Játra potom umeleme spolu s česnekem a petrželkou.

  • 2

    Umletou směs spolu se žloutky přidáme do bešamelu a zamícháme.

  • 3

    Z bílků ušleháme pevný sníh, ketrý zlehka zapracujeme do směsi. Nakonec dobře osolíme a opepříme.

  • 4

    Suflé pečeme ve vhodné nádobě ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře k receptu