Suflé z drůbežích jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 591 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1258 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 501.2 mg
- Draslík 721.5 mg
- Vláknina 1120.5 mg
- Vitamín A 1120.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná drůbeží játra orestujeme na teflonové pánvi lehce potřené olejem. Játra potom umeleme spolu s česnekem a petrželkou.
-
2
Umletou směs spolu se žloutky přidáme do bešamelu a zamícháme.
-
3
Z bílků ušleháme pevný sníh, ketrý zlehka zapracujeme do směsi. Nakonec dobře osolíme a opepříme.
-
4
Suflé pečeme ve vhodné nádobě ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.