Mletý tataráček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 19 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 250 g Hovězí svíčková
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 0.5 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Cibule červená
  • 4 ks okurky sterilizované
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Veka tuková
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 1 polévková lžíce Omáčka Worcestr
  • 2 polévková lžíce kečup jemný Hellmann´s
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 806 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 874 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 475.2 mg
  • Draslík 1495.6 mg
  • Vláknina 5809 mg
  • Vitamín A 5809 mg
  • Vitamín B6 2.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou a osušenou hovězí pravou svíčkovou pomeleme 2x na masovém strojku. Očistíme malou cibuli a pokrájíme ji velmi drobně.

  • 2

    Pomleté maso v míse smícháme s 1 čerstvým žloutkem, solí, čerstvě pomletým kořením, pokrájenou cibuli, 1 lžičku hořčice, 2 lžícemi kečupu, 1/2 lžičky olivového oleje a 1 lžíci worcestrové omáčky.

  • 3

    Z omyté snítky petrželky kudrnky setřepeme vodu a petrželku drobně pokrájíme a odložíme do misky. Očištěnou červenou malou cibuli nakrájíme na velmi tenké plátky.

  • 4

    V toustovači opečeme dozlatova 4 krajíčky bílé veky. Na teplé krajíčky naneseme silnější vrstvy tataráčku, ozdobíme je červenou cibulkou, petrželkou, velmi malou sladkokyselou okurčičkou a podáváme.

Komentáře k receptu