Mletý tataráček
Suroviny
- 250 g Hovězí svíčková
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 0.5 kávová lžička Olej olivový extra panenský
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Šalotka
- 1 ks Cibule červená
- 4 ks okurky sterilizované
- 3 špetka Sůl
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 4 plátek Veka tuková
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- 1 polévková lžíce Omáčka Worcestr
- 2 polévková lžíce kečup jemný Hellmann´s
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 806 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 13 g
- Sodík 874 mg
- Bílkoviny 72 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 475.2 mg
- Draslík 1495.6 mg
- Vláknina 5809 mg
- Vitamín A 5809 mg
- Vitamín B6 2.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou a osušenou hovězí pravou svíčkovou pomeleme 2x na masovém strojku. Očistíme malou cibuli a pokrájíme ji velmi drobně.
-
2
Pomleté maso v míse smícháme s 1 čerstvým žloutkem, solí, čerstvě pomletým kořením, pokrájenou cibuli, 1 lžičku hořčice, 2 lžícemi kečupu, 1/2 lžičky olivového oleje a 1 lžíci worcestrové omáčky.
-
3
Z omyté snítky petrželky kudrnky setřepeme vodu a petrželku drobně pokrájíme a odložíme do misky. Očištěnou červenou malou cibuli nakrájíme na velmi tenké plátky.
-
4
V toustovači opečeme dozlatova 4 krajíčky bílé veky. Na teplé krajíčky naneseme silnější vrstvy tataráčku, ozdobíme je červenou cibulkou, petrželkou, velmi malou sladkokyselou okurčičkou a podáváme.