Bramborová omeleta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 16 g
- Sodík 374 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 501.1 mg
- Draslík 786 mg
- Vláknina 12189 mg
- Vitamín A 12189 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme v slupce, scedíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo na hranolky.
-
2
Na rozehřátém sádle zpěníme očištěnou drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené brambory, opečeme a posypeme nakrájenou petrželovou natí. Brambory rozvrstvíme na pánev a posypeme nastrouhanou šunkou, potom rozšlehámne vejce se solí, s mletým pepřem a mlékem a zalijeme a necháme ztuhnout.