Holandská omáčka z odtučněného mléka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mléko odtučněné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 51 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 42.6 mg
  • Vláknina 91.5 mg
  • Vitamín A 91.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutek spolu s hořčicí a odtučněným mlékem rychle šleháme v nerezové misce v horké vodní lázni, aby omáčka zhoustla a nesrazila se.

  • 2

    Za stálého šlehání odstavíme z plotny a přidáme citronovou šťávu a pepř.

  • 3

    Z bílku ušleháme pevný sníh, který zlehka vmícháme do omáčky.

Komentáře k receptu