Křehké terásky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 160 g Cukr moučkový
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 100 g Marmeláda rybízová
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 85.6 mg
  • Draslík 11.4 mg
  • Vláknina 2520 mg
  • Vitamín A 2520 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pracovní ploše smícháme mouku s cukrem, vanilkovým cukrem, studeným nakrájeným máslem, s vejcem a se žloutkem. Rychle vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme do koule, zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu v chladu odpočinout.

  • 2

    Těsto rozválíme po částech vždy na plát silný 2mm. Vykrájíme vždy stejný počet vroubkovaných koleček ve 3 různých velikostech - od největšího k nejmenšímu. Kolečka podle velikosti rozložíme na plechy vyložené pečicím papírem a necháme chvíli v chladu.

  • 3

    Cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě 8-10 minut - malá kolečka budou dříve upečená. Po upečení necháme vychladnout.

  • 4

    Vždy 3 kolečka v odstupňovaných velikostech spojíme k sobě marmeládou - vzniknou terásky.

  • 5

    Cukroví posyspeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu