Kynuté trojhránky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 520 g Pohanková mouka hladká
  • 42 g Droždí
  • 50 g Mandle
  • 200 g Cukr moučkový
  • 210 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 296 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 208.8 mg
  • Vláknina 1840 mg
  • Vitamín A 1840 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dva plechy vyložíme pečicím papírem, trojhránky budeme péci v troubě předehřáté na 180 °C.

  • 2

    V rendlíku zahřejeme mléko, v míse utřeme droždí s cukrem a vanilkou, přimícháme 160 ml vlažného mléka.

  • 3

    Oloupané mandle drobně posekáme.

  • 4

    V míse promícháme prosátou mouku (200 g) se solí a přilijeme drožďovou směs, olej a rozšlehaná vejce. V hnětači těsto zpracováváme, aby bylo těsto hladké, a podle potřeby přilijeme mléko. Zpracováváme tak dlouho, až se těsto nelepí. Poté necháme na teplém místě asi 45 minut pod utěrkou kynout.

  • 5

    Po vykynutí těsto vyklopíme na pomoučený vál a ještě asi 3 – 5 zpracováváme. Z vypracovaného těsta vyválíme 2 obdélníky, z každého vykrájíme rovnoramenné trojúhelníky.

  • 6

    Trojhránky položíme na plechy, potřeme mlékem a pod utěrkou necháme ještě asi 30 minut kynout.

  • 7

    Vykynuté trojhránky pečeme asi 15-20 minut v předehřáté troubě. Upečené necháme na mřížce zcela vychladit. Poléváme polevou a sypeme posekanými mandlemi.

  • 8

    Polevu připravíme třením prosátého cukru s ušlehaným bílkem se solí. Třeme, až je hmota lesklá

Komentáře k receptu