Dýňový hamburger

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Dýně
  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 5 g Chilli koření mleté
  • 5 g Kmín drcený
  • 200 g Čedar
  • 200 g Strouhanka
  • 30 g Salát hlávkový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Koriandr
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 784 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 708.6 mg
  • Vláknina 3633.7 mg
  • Vitamín A 3633.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, na kostky nakrájenou dýni uvaříme doměkka.

  • 2

    Rozmixujeme, osolíme, opepříme a dochutíme olejem.

  • 3

    Cibuli osmažíme na troše oleje, přidáme prolisovaný česnek, chilli koření, kmín a koriandr.

  • 4

    Odstavíme z ohně a přidáme čedar, dýňové pyré a strouhanku, až je směs trochu méně horká, přidáme i vejce.

  • 5

    Z této směsi tvoříme karbanátky, které osmažíme na teflonové pánvi z obou stran.

  • 6

    Housky rozkrojíme, na spodní stranu dáme majonézu a list hlávkového salátu, na to dýňový karbanátek a přiklopíme horní částí housky.

Komentáře k receptu