Gougeres
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 16 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 144.3 mg
- Draslík 43.7 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce ohřejeme na pokojovou teplotu.
-
2
Máslo a mléko dáme do rendlíku a necháme rozpustit.
-
3
Do horkého mléka přidáme mouku, sůl a cukr a stále vaříme. Vařečkou odpalujeme těsto ode dna. Až se těsto přestane lepit, odstavíme ho z plotny.
-
4
Necháme trochu zchládnout a poté postupně – jedno po druhém zapracujeme vejce.
-
5
Vmícháme nastrouhaný sýr Gruyére.
-
6
Těsto dáme do cukrářského sáčku. Na plechu vyloženém pečícím papírem tvoříme bochánky. Ty můžeme ještě nahoře posypat sýrem.
-
7
7 minut pečeme na 220 °C (těsto by se mělo krásně nafouknout – teď nesmíme otvírat troubu). Poté pečeme dozlatova na teplotu 180 °C. Necháme vychládnout v pootevřené troubě.