Těstoviny se ztraceným vejcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 668 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 23 g
- Sodík 352 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 252.1 mg
- Draslík 441.6 mg
- Vláknina 860 mg
- Vitamín A 860 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.
-
2
Připravíme si ztracená vejce (ve vodě s octem).
-
3
Na oleji osmažíme šalotku a česnek nakrájené najemno, parmskou šunku a oříšky. Osolíme, opepříme.
-
4
Těstoviny obalíme oříškovou směsí ještě horké, rozdělíme na talíře. Každý talíř ozdobíme ztraceným vejcem, parmezánem a bazalkovými lístky.