Bratislavská buchta
Suroviny
- 200 g Cukr krupice
- 250 g Mouka polohrubá
- 450 g Zakysaná smetana
- 100 ml Olej rostlinný
- 200 ml Voda pitná
- 500 ml Mléko polotučné
- 5 ks Vejce slepičí
- 2 ks Cukr vanilka
- 1 balení Kypřicí prášek do pečiva
- 1 balení Pudinkový prášek - vanilkový
- 1 balení Skořicový cukr
- 2 polévková lžíce Kakao
- 3 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 16 g
- Sodík 51 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 102.2 mg
- Draslík 54.9 mg
- Vláknina 1617.7 mg
- Vitamín A 1617.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse vyšleháme vejce s krupicovým cukrem a 1 vanilkovým cukrem. Přidáme olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vymícháme těsto, které rozdělíme na poloviny.
-
2
Polovinu těsta vlijeme na plech vyložený pečicím papírem.
-
3
Do zbylého těsta vsypeme kakao, promícháme a nalijeme klikatě mezi světlé těsto.
-
4
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, který nalijeme na těsta na plechu.
-
5
Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 15-20 minut.
-
6
Zakysanou smetanu rozmícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Směs nalijeme na upečený moučník a posypeme skořicovým cukrem. Necháme do podávání v chladničce.