Jablkový koláč z remosky
Suroviny
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 ks Jablka
- 1 balení Skořicový cukr
- 0.5 balení Kypřicí prášek do pečiva
- 6 polévková lžíce Cukr krupice
- 5 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Tuk
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 187 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 7 g
- Sodík 60 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 166.7 mg
- Draslík 123.4 mg
- Vláknina 2691.3 mg
- Vitamín A 2691.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Potom přilijeme vodu a postupně vmícháme hladkou mouku s práškem do pečiva.
-
2
Těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky. Povrch poklademe oloupanými, na plátky nakrájenými jablky. Nakonec posypeme skořicovým cukrem a upečeme.