Kopečky s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 200 g Hera
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo
  • 3 polévková lžíce Majonéza
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1220 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 91 g
  • Sodík 1047 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 531 mg
  • Draslík 201.4 mg
  • Vláknina 3866.7 mg
  • Vitamín A 3866.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 14.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný česnek utřeme, smícháme s máslem a majonézou, nakonec pečlivě vmícháme nastrouhaný sýr. Náplň necháme v chladničce proležet.

  • 2

    Vodu nalijeme do kastrolu, do vroucí vody postupně vmícháme heru, mouku a sůl a za stálého míchání zvolna vaříme, dokud se těsto nepřestane lepit ke stěnám kastrolu.

  • 3

    Těsto necháme vychladnout a pak do něj po jednom zašleháme vejce. Z těsta klademe lžící na tukem vymazaný plech malé kopečky nepříliš k sobě, protože během pečení dost nabudou.

  • 4

    V horké troubě pečeme 15 minut dozlatova, během pečení troubu neotvíráme, těsto by kleslo přílivem chladného vzduchu.

  • 5

    Po vychladnutí kopečky příčně rozkrojíme, potřeme náplní a opět složíme.

Komentáře k receptu