Lívance z jablek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 500 g Jablka
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 0.2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 560 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 253.7 mg
  • Draslík 266.5 mg
  • Vláknina 6337.7 mg
  • Vitamín A 6337.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme sníh.

  • 2

    Oloupaná jablka na jemno nastrouháme.

  • 3

    Žloutky s cukr spolu smícháme a přidáme k nim jablka, mléko a mouku se špetkou kypřícího prášku.

  • 4

    Do promíchaného těsta vmícháme sníh.

  • 5

    Těsto lijeme do lívanečníku a osmažíme na oleji z obou stran.

Komentáře k receptu