Tyrolské dvakrát obalované křupavé kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 1000 g Kuře
  • 250 g Strouhanka
  • 350 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 5 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1359 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 107 g
  • Sodík 702 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 346.9 mg
  • Draslík 523.6 mg
  • Vláknina 4332.8 mg
  • Vitamín A 4332.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 7.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dvě omytá a osušená malá kuřata po cca 750 g rozdělíme každé na 4 porce, ty lehce zploštíme. Na tři hluboké talíře připravíme hladkou mouku, vejce rozšlehaná s mlékem a lžičkou soli, na třetí vsypeme strouhanku.

  • 2

    Porce kuřete obrátíme v mouce, přebytečnou mouku sklepneme, poté omočíme ve vejcích a nakonec obalíme ve strouhance, kterou lehce k masu přitlačíme. Obalené porce následně ještě jednou namočíme do vajec a obalíme strouhankou.

  • 3

    Do dvou velkých pánví vlijeme olej, který zahřejeme střední teplotu. Vložíme kuřecí porce a smažíme 20 minut, maso často obracíme, podle potřeby regulujeme teplotu. Osmažená kuřata osušíme papírovým ubrouskem a uložíme na nahřátou mísu.

  • 4

    Mezitím rozkrájíme umytý citron na podélné osminky. Dále opláchneme a osušíme 12 snítek zelené petrželky, zlehka je opražíme na oleji po kuřeti.

  • 5

    Porce kuřete podáváme obložené citronem a posypané opraženou petrželkou.

Komentáře k receptu