Tyrolské dvakrát obalované křupavé kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1359 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 107 g
- Sodík 702 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 346.9 mg
- Draslík 523.6 mg
- Vláknina 4332.8 mg
- Vitamín A 4332.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.7 mg
- Vitamín E 7.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dvě omytá a osušená malá kuřata po cca 750 g rozdělíme každé na 4 porce, ty lehce zploštíme. Na tři hluboké talíře připravíme hladkou mouku, vejce rozšlehaná s mlékem a lžičkou soli, na třetí vsypeme strouhanku.
-
2
Porce kuřete obrátíme v mouce, přebytečnou mouku sklepneme, poté omočíme ve vejcích a nakonec obalíme ve strouhance, kterou lehce k masu přitlačíme. Obalené porce následně ještě jednou namočíme do vajec a obalíme strouhankou.
-
3
Do dvou velkých pánví vlijeme olej, který zahřejeme střední teplotu. Vložíme kuřecí porce a smažíme 20 minut, maso často obracíme, podle potřeby regulujeme teplotu. Osmažená kuřata osušíme papírovým ubrouskem a uložíme na nahřátou mísu.
-
4
Mezitím rozkrájíme umytý citron na podélné osminky. Dále opláchneme a osušíme 12 snítek zelené petrželky, zlehka je opražíme na oleji po kuřeti.
-
5
Porce kuřete podáváme obložené citronem a posypané opraženou petrželkou.