Bramborová tortilla se zeleninou a ovčím sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 23 g
- Sodík 966 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 306.7 mg
- Draslík 1072.5 mg
- Vláknina 14507.2 mg
- Vitamín A 14507.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky, hrášek necháme částečně rozmrazit, pórek pokrájíme na tenké plátky, cherry rajčátka rozkrájíme na tenká kolečka, petrželku posekáme na jemno.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme hrášek, brambory, pórek a smažíme asi 10 minut. Přimícháme polovinu rozdrobeného ovčího sýra, opepříme, povrch poklademe plátky rajčátek a posypeme zbylým sýrem. Do hrnku rozklepneme vejce, osolíme, přidáme špetku cayenského pepře, petrželku, minerálku a zalijeme zeleninu v pánvi. Necháme smažit přibližně 10 minut, až vaječná směs ztuhne. Tortillu obrátíme a smažíme dalších 5 minut.