Dublinské smažené krevety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 29 g
- Sodík 235 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 58.6 mg
- Vláknina 1241.3 mg
- Vitamín A 1241.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do větší misky dáme mouku, pivo, vejce a špetku soli. Umícháme hladké hustší těstíčko, které necháme 15 minut odstát při pokojové teplotě.
-
2
Z krevet odtrhneme hlavičky, z těl sloupneme skořápku a odstraníme černé střívko u hřbetu. Ocásek ponecháme. Propláchneme studenou vodou, osušíme, zakapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme.
-
3
Troubu rozehřejeme na 110°C.
-
4
V širokém kastrolu nebo ve fritéze rozpálíme olej na 170°C. (Když do horkého oleje vložíme kostičku chleba, zezlátne za 3 minuty.)
-
5
Ohnivzdornou misku vyložíme papírovým ubrouskem a vložíme do trouby.
-
6
Krevety smažíme postupně. Po jedné je napichujeme na vidličku a namáčíme v připraveném těstíčku tak, aby pokrylo celý povrch. Obalené krevety přeneseme nad rozpálený olej a pomocí druhé vidličky je do oleje opatrně ponoříme. Smažíme 3 minuty, dokud krevety nezezlátnou. Musí být dokonale propečené.
-
7
Krevety vytahujeme pomocí děrované lžíce. Necháme je okapat a vkládáme do do ohnivzdorné misky umístěné v nahřáté troubě.
-
8
Po dosmažení celého množství zakapeme krevety octem a ihned podáváme.