Dublinské smažené krevety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hladká
  • 500 g Krevety tygří
  • 175 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 58.6 mg
  • Vláknina 1241.3 mg
  • Vitamín A 1241.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do větší misky dáme mouku, pivo, vejce a špetku soli. Umícháme hladké hustší těstíčko, které necháme 15 minut odstát při pokojové teplotě.

  • 2

    Z krevet odtrhneme hlavičky, z těl sloupneme skořápku a odstraníme černé střívko u hřbetu. Ocásek ponecháme. Propláchneme studenou vodou, osušíme, zakapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme.

  • 3

    Troubu rozehřejeme na 110°C.

  • 4

    V širokém kastrolu nebo ve fritéze rozpálíme olej na 170°C. (Když do horkého oleje vložíme kostičku chleba, zezlátne za 3 minuty.)

  • 5

    Ohnivzdornou misku vyložíme papírovým ubrouskem a vložíme do trouby.

  • 6

    Krevety smažíme postupně. Po jedné je napichujeme na vidličku a namáčíme v připraveném těstíčku tak, aby pokrylo celý povrch. Obalené krevety přeneseme nad rozpálený olej a pomocí druhé vidličky je do oleje opatrně ponoříme. Smažíme 3 minuty, dokud krevety nezezlátnou. Musí být dokonale propečené.

  • 7

    Krevety vytahujeme pomocí děrované lžíce. Necháme je okapat a vkládáme do do ohnivzdorné misky umístěné v nahřáté troubě.

  • 8

    Po dosmažení celého množství zakapeme krevety octem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu