Ruská kynutá mrkvová bábovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 15 g
- Sodík 98 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 91.6 mg
- Draslík 128.8 mg
- Vláknina 5344.2 mg
- Vitamín A 5344.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vlijeme teplou vodu, ve které rozmícháme droždí, přidáme nastrouhanou mrkev, vejce a třetinu mouky, osolíme, zamícháme a přikryté dáme do tepla vykynout.
-
2
Když kvásek vzejde, přidáme zbytek mouky, 120 g rozehřátého másla a cukr, vypracujeme těsto a dáme znovu kynout.
-
3
Po vykynutí těsto dáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi hodinu.
-
4
Po upečení bábovku posypeme moučkovým cukrem smíchaným s cukrem vanilkovým.
-
5
Podáváme k čaji a kávě.