Ruská kynutá mrkvová bábovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 g Droždí
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 200 g Cukr krupice
  • 250 g Mrkev kořen
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Cukr vanilka
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 91.6 mg
  • Draslík 128.8 mg
  • Vláknina 5344.2 mg
  • Vitamín A 5344.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vlijeme teplou vodu, ve které rozmícháme droždí, přidáme nastrouhanou mrkev, vejce a třetinu mouky, osolíme, zamícháme a přikryté dáme do tepla vykynout.

  • 2

    Když kvásek vzejde, přidáme zbytek mouky, 120 g rozehřátého másla a cukr, vypracujeme těsto a dáme znovu kynout.

  • 3

    Po vykynutí těsto dáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi hodinu.

  • 4

    Po upečení bábovku posypeme moučkovým cukrem smíchaným s cukrem vanilkovým.

  • 5

    Podáváme k čaji a kávě.

Komentáře k receptu