Čoko-nočky v čokoládové omáčce
Suroviny
- 150 g Cukr třtinový
- 85 g Kakao
- 60 g Cukr krupice
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
- 1 kávová lžička Tresť vanilková
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Kakao
- 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
- 0.5 kávová lžička Tresť rumová
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 0.8 dl Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Kypřící prášek do pečiva
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 667 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 22 g
- Sodík 283 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 87.3 mg
- Draslík 69.7 mg
- Vláknina 3937.5 mg
- Vitamín A 3937.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve připravíme omáčku: do vyšší nádoby nasypeme 150 g třtinového cukru, kakao, přidáme lžičku Maizeny, špetku soli, lžíci másla, lžičku vanilkové tresti, vše promícháme a rozmixujeme tyčovým mixérem. Směs nalijeme do větší teflonové pánve, za stálého míchání pomalu přivedeme k varu. Poté omáčku odstavíme z plotny.
-
2
Připravíme knedlíčky: do mísy nasypeme 60 g krupicového cukru, smícháme s 250 g prosáté hladké mouky s kypřícím práškem do pečiva, lžičkou soli a 2 lžičkami kakaa. Směs promícháme, přidáme do ní 0,8 dl mléka, 3 lžíce vlahého rozpuštěného másla, vyšlehané vejce, 0,5 lžičky vanilkové tresti a 0,5 lžičky rumové tresti. Znovu vše promícháme a ruční metlou vše vyšleháme (šleháme přibližně minutu).
-
3
Omáčku postavíme na plotnu a opětovně ji zahřejeme. Jakmile přijde k varu, lžící vykrajujeme z těsta knedlíčky a vkládáme je do omáčky. Omáčku s knedlíčky zakryjeme poklicí, pomalu vaříme 20 minut, občas promícháme.
-
4
Čoko-nočky s omáčkou rozdělíme do misek a podáváme.