Dušené hovězí řízky ve vejcích
Suroviny
- 60 g Sádlo škvařené
- 80 g Strouhanka
- 600 g Hovězí maso zadní
- 40 ml Mléko plnotučné
- 600 ml Hovězí vývar základní
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Vegeta
- 2 ks Vejce slepičí
- 1.5 polévková lžíce Hořčice Bornier - hrubozrnná
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 25 g
- Sodík 750 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 225.2 mg
- Draslík 157.9 mg
- Vláknina 993.1 mg
- Vitamín A 993.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 66.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky obalíme ve strouhance, kterou dlaní přitiskneme do masa, namočíme je do vajec rozšlehaných s mlékem, a poté z obou stran smažíme na sádle dozlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme na teple.
-
2
Do výpeku vmícháme hořčici, rajčatový protlak a vegetu. Zarestujeme, zalijeme horkým vývarem, přidáme řízky a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké.