Řízky v kořeněné marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Vepřová kýta
  • 60 g Sádlo vepřové škvařené
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 0.25 kávová lžička Kmín mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • 0.5 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 0.5 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 475 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 286 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 305 mg
  • Draslík 594.3 mg
  • Vláknina 493.6 mg
  • Vitamín A 493.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. V misce rozšleháme vejce s kořením a směsí přelijeme řízky. Maso necháme v chladničce pod fólií marinovat.

  • 2

    Pekáč vytřeme sádlem, vyskládáme do něj řízky, zalijeme marinádou, vodou a pod poklicí dusíme v předehřáté troubě téměř doměkka. Poté dopečeme bez poklice.

Komentáře k receptu