Řízky v kořeněné marinádě
Suroviny
- 900 g Vepřová kýta
- 60 g Sádlo vepřové škvařené
- 150 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 0.25 kávová lžička Kmín mletý
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 5 ks Vejce slepičí
- 0.5 polévková lžíce Majoránka
- 0.5 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 0.5 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 475 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 37 g
- Sodík 286 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 305 mg
- Draslík 594.3 mg
- Vláknina 493.6 mg
- Vitamín A 493.6 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. V misce rozšleháme vejce s kořením a směsí přelijeme řízky. Maso necháme v chladničce pod fólií marinovat.
-
2
Pekáč vytřeme sádlem, vyskládáme do něj řízky, zalijeme marinádou, vodou a pod poklicí dusíme v předehřáté troubě téměř doměkka. Poté dopečeme bez poklice.