Kremrole s citrónovým sněhem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 180 g Cukr krupice
  • 130 g Cukr moučkový
  • 60 g Cukr moučkový
  • 6 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 49.4 mg
  • Draslík 60.5 mg
  • Vláknina 1856 mg
  • Vitamín A 1856 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pláty kupovaného listového těsta rozložíme na pracovní plochu. Rozkrájíme na 16 cm dlouhé a 2 cm široké proužky. Vejce důkladně rozšleháme a potřeme jimi všechny nakrájené proužky těsta. Na každou trubičku namotáme jeden proužek, skládáme je vedle sebe na plech.

  • 2

    Vložíme do nahřáté trouby, pečeme 20 minut při 200 stupních. Po upečení necháme mírně vychladnout, poté ještě teplé sundáme.

  • 3

    Do misky vložíme bílky, umístíme ji nad horkou vodní lázeň do zpěnění. Poté postupně přisypáváme cukr a šleháme do jeho rozpuštění. Sundáme misku z vodní lázně a vyšleháme na tuhý sníh. Zlehka přimícháme prosátý moučkový cukr, citrónovou šťávu, ještě chvíli šleháme. Poté sníh naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a plníme kremrole. Nakonec je pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu