Ruské hovězí karbanátky plněné vařeným vejcem
Suroviny
- 500 g Hovězí maso přední
- 150 ml Sodovka
- 300 ml Zakysaná smetana
- 10 ml Olej rostlinný
- 3 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 ks Ančovička - filety
- 1 ks Okurka salátová
- 6 ks Rajčata
- 5 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 492 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 31 g
- Sodík 842 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 204.8 mg
- Draslík 1227.9 mg
- Vláknina 4813.8 mg
- Vitamín A 4813.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.3 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přední hovězí maso na masovém strojku jemně umeleme a prolisujeme česnek. Natvrdo uvaříme vejce, oloupeme ho a rozdělíme na čtvrtky.
-
2
Do masa v míse přidáme trochu sodovky, sůl, česnek, pepř, papriku a dobře promícháme, ze směsi pak utvoříme 4 široké karbanátky.
-
3
Na každý položíme čtvrtku vejce a 1 vykostěnou ančovičku, zabalíme a zakulatíme na váleček. Potom karbanátky zvolna smažíme na rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova.
-
4
Usmažené karbanátky podáváme na talíři obložené plátky malé salátové okurky a čtvrtkami rajčat. Přílohu přelijeme osolenou zakysanou smetanou rozmíchanou se sekanou petrželkou.