Knedlíky z mikrovlnné trouby
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 8 g
- Sodík 140 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 127.7 mg
- Draslík 226.5 mg
- Vláknina 6748 mg
- Vitamín A 6748 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na centimetrové kousky pokrájené rohlíky dáme do misky. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, nasekanou petrželovou nať a sůl. Rozklepneme vejce, přilijeme vlažné mléko, dřevěnou vařečkou vypracujeme polotekuté těsto.
-
2
Do čtyř vhodných hrnků vlijeme po lžíci oleje, mašlovačkou rozetřeme po stěnách hrníčků. Naplníme do dvou třetin připraveným těstem a hrnky naskládáme do mikrovlnné trouby. Výkon nastavíme na 700 W a necháme troubu 8 minut zapnutou. Vpíchneme do jednoho z knedlíků až na dno dřevěnou špejli. Pokud je špejle čistá (bez zůstatku těsta), jsou knedlíky hotové.
-
3
Hotové knedlíky nožem ořízneme po vnějších stěnách hrnku, poté je vyklopíme. Ještě teplé knedlíky nakrájíme ostrým nožem na kolečka a ihned podáváme.