Platýz s červeným máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Platýz - filety
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 352 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 218.7 mg
  • Draslík 532.4 mg
  • Vláknina 454.3 mg
  • Vitamín A 454.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z platýze vaříme 6 - 8 minut ve slané vodě, poté je vyjmeme, urovnáme na mísu, pokapeme citronovou šťávou, posypeme nasekanými vařenými vejci, zelenou petrželkou a přelijeme dočervena rozpáleným máslem.

  • 2

    Dbejme na to, abychom máslo nepřepálili!

Komentáře k receptu