Platýz s červeným máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 29 g
- Sodík 352 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 218.7 mg
- Draslík 532.4 mg
- Vláknina 454.3 mg
- Vitamín A 454.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z platýze vaříme 6 - 8 minut ve slané vodě, poté je vyjmeme, urovnáme na mísu, pokapeme citronovou šťávou, posypeme nasekanými vařenými vejci, zelenou petrželkou a přelijeme dočervena rozpáleným máslem.
-
2
Dbejme na to, abychom máslo nepřepálili!