Muffiny borůvkové pro alergiky na laktózu
Suroviny
- 55 g Margarín
- 225 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 55 g Cukr moučkový
- 100 g Borůvky
- 150 ml Mléko sójové
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
- 1 polévková lžíce Skořice mletá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 6 g
- Sodík 113 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 41 mg
- Draslík 116.1 mg
- Vláknina 3561.2 mg
- Vitamín A 3561.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 100.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na plech položíme 6 košíčků na muffiny nebo použijeme speciální plech přímo s košíčky. Vymažeme formičky máslem, které odebereme z množství určeného na těsto. Předehřejeme troubu na 200 °C.
-
2
V pekáčku rozehřejeme margarín, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
-
3
V misce smícháme mouku, sůl a kypřicí prášek. Přidáme cukr, dvě lžíce cukru necháme stranou na posypání upečených muffinů.
-
4
Uprostřed moučné směsi vytvoříme důlek, do kterého vlijeme sójové mléko, citronovou šťávu, vanilkový extrakt a rozšlehané vejce. Promícháme v těsto a přidáme do něj omyté borůvky.
-
5
Těsto vložíme do vymazaných košíčků na muffiny. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C celkem 20 minut, dokud muffiny nevyběhnou a nezískají nazlátlou barvu.
-
6
Necháme trochu vychladnout, vyklopíme z košíčků a vlažné podáváme posypané moučkovým cukrem a skořicí.