Omeleta s ricottou a parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 846 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 38 g
- Sodík 837 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 583.4 mg
- Draslík 320.2 mg
- Vláknina 5224.5 mg
- Vitamín A 5224.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce rozšleháme s polovinou másla, přidáme mléko a mouku. Parmezán nastrouháme, smícháme s ricottou, nasekanou petrželkou a vodou. Osolíme a opepříme.
-
2
Zbytek másla rozpálíme na pánvi, vlijeme polovinu vaječné směsi a krouživým pohybem rozlijeme po dne pánve. Usmažíme omeletu, kterou přendáme na talíř. Poté usmažíme stejným způsobem druhou polovinu vaječné směsi. Usmažené omelety potřeme sýrovou pomazánkou a srolujeme.