Smažená endivie s trio omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cukr třtinový
  • 10 g Cukr třtinový
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 g Sůl
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 20 g Chilli paprička
  • 50 g Cibulka jarní
  • 20 g Solamyl
  • 20 g Koření pěti vůní
  • 10 g Olej sezamový
  • 10 g Koriandr čerstvý
  • 500 g Štěrbák zahradní
  • 100 ml Omáčka sójová
  • 100 ml Pomerančová šťáva
  • 100 ml Ocet malinový
  • 20 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 8 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.04 dl Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 596 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 185.1 mg
  • Draslík 793.9 mg
  • Vláknina 13160 mg
  • Vitamín A 13160 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.4 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Endivii propereme, okapeme a osušíme. Listy pokrájíme na kousky asi 6cm dlouhé. Na těstíčko ušleháme tuhý sníh z bílků, vmícháme ušlehané žloutky, sůl, mouku a kukřičný škrob. V hladkém těstíčku protáhneme kousky endivie a osmažíme na rozpáleném arašídovém oleji.

  • 2

    Na první omáčku ohřejeme pomerančovou šťávu,odstavíme a cmícháme arašídový olej, papriku, chilli a sekaný koriandr.

  • 3

    Na druhou omáčku ohřejeme sójovou omáčku, přidáme koření pěti vůní a cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.

  • 4

    Na třetí omáčku smícháme ocet se sezamovým olejem, přidáme třtinový cukr a sůl a najemno nasekanou jarní cibulku.

Komentáře k receptu