Smažená endivie s trio omáčkou
Suroviny
- 50 g Cukr třtinový
- 10 g Cukr třtinový
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 g Sůl
- 20 g Paprika mletá sladká
- 20 g Chilli paprička
- 50 g Cibulka jarní
- 20 g Solamyl
- 20 g Koření pěti vůní
- 10 g Olej sezamový
- 10 g Koriandr čerstvý
- 500 g Štěrbák zahradní
- 100 ml Omáčka sójová
- 100 ml Pomerančová šťáva
- 100 ml Ocet malinový
- 20 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 8 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 0.04 dl Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 13 g
- Sodík 596 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 185.1 mg
- Draslík 793.9 mg
- Vláknina 13160 mg
- Vitamín A 13160 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.4 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Endivii propereme, okapeme a osušíme. Listy pokrájíme na kousky asi 6cm dlouhé. Na těstíčko ušleháme tuhý sníh z bílků, vmícháme ušlehané žloutky, sůl, mouku a kukřičný škrob. V hladkém těstíčku protáhneme kousky endivie a osmažíme na rozpáleném arašídovém oleji.
-
2
Na první omáčku ohřejeme pomerančovou šťávu,odstavíme a cmícháme arašídový olej, papriku, chilli a sekaný koriandr.
-
3
Na druhou omáčku ohřejeme sójovou omáčku, přidáme koření pěti vůní a cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
-
4
Na třetí omáčku smícháme ocet se sezamovým olejem, přidáme třtinový cukr a sůl a najemno nasekanou jarní cibulku.