Čerstvé domácí vaječné těstoviny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 24 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 178 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 400.3 mg
  • Draslík 63.4 mg
  • Vláknina 7875 mg
  • Vitamín A 7875 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme hladkou mouku, kterou smícháme se solí, uděláme do ni důlek, do kterého dáme 2 celá vejce a 3 vaječné žloutky. Postupně je vidličkou zašleháváme, až se uplně s moukou spojí. Hrudku těsta dáme na pomoučený vál a rukama těsto důkladně uhněteme - nesmí se lepit. Trvá to přibližně 7-10 minut. Uhnětené těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme do chladničky na několik hodin odležet.

  • 2

    Těsto vyválíme na pomoučeném vále válečkem na plát silný asi 1-2 mm (podle druhu těstovin). Poté ho nakrájíme na požadované tvary, zpracujeme podle potřeby. Domácí těstoviny vaříme ve větším množství vody asi 4 minuty.

Komentáře k receptu