Kuřecí prsa nadívaná houbovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 200 g Lišky čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Petržel - nať
  • 100 g Slunečnice - semena
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.41 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 339 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 224.7 mg
  • Draslík 900.4 mg
  • Vláknina 6426.5 mg
  • Vitamín A 6426.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.6 mg
  • Vitamín E 9.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nadrobno nasekáme lišky, oloupanou cibuli a česnek. Najemno pokrájíme petrželovou nať. Houby, cibuli a česnek opečeme na pánvi na rozehřátém másle. Osolíme, opepříme a přidáme ke směsi nasekanou petrželovou nať. Pak opečenou směs necháme vychladnout.

  • 2

    Kuřecí prsa bez kůže očistíme a nařízneme do nich ostrým nožem kapsu. Prsa osolíme a opepříme a kapsu naplníme houbovou směsí a sepneme párátky.

  • 3

    Pak prsa obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a slunečnicových semenech. Smažíme prsa na oleji z každé strany 4 minuty. Pak podáváme.

Komentáře k receptu