Kuřecí prsa nadívaná houbovou nádivkou
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 200 g Lišky čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 50 g Petržel - nať
- 100 g Slunečnice - semena
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.41 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 25 g
- Sodík 339 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 224.7 mg
- Draslík 900.4 mg
- Vláknina 6426.5 mg
- Vitamín A 6426.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.6 mg
- Vitamín E 9.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nadrobno nasekáme lišky, oloupanou cibuli a česnek. Najemno pokrájíme petrželovou nať. Houby, cibuli a česnek opečeme na pánvi na rozehřátém másle. Osolíme, opepříme a přidáme ke směsi nasekanou petrželovou nať. Pak opečenou směs necháme vychladnout.
-
2
Kuřecí prsa bez kůže očistíme a nařízneme do nich ostrým nožem kapsu. Prsa osolíme a opepříme a kapsu naplníme houbovou směsí a sepneme párátky.
-
3
Pak prsa obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a slunečnicových semenech. Smažíme prsa na oleji z každé strany 4 minuty. Pak podáváme.