Těstovinová omeleta s olivami
Suroviny
- 100 g Těstoviny penne
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2.22 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Olivy zelené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 11 g
- Sodík 468 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 470.9 mg
- Vláknina 7281.9 mg
- Vitamín A 7281.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
-
2
Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Oloupané stroužky česneku prolisujeme. Brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Olivy rozkrájíme na půlky. Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou ji nasekáme najemno.
-
3
V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a osmažíme v něm cibuli. Pak přimícháme prolisovaný česnek a nastouhané brambory a vše ještě krátce smažíme. Pak pánev odstavíme z ohně.
-
4
V misce rozšleháme vajíčka, přidícháme k nim nakrájenou petrželku a ochutíme je chilli kořením, pepřem a solí.
-
5
V druhé pánvi rozehřejeme lžíci oleje, dáme do ní polovinu vaječné směsi a uvařené těstoviny, přimícháme cibuli s česnekem a polovinu rozkrájených oliv, vše zalijeme druhou polovinou vajíček a ohříváme, dokud omeleta nezačne po stranách tuhnout. Okraje omelety uvolníme a tekutou část ze středu pohybem pánve rozlijeme do okrajů.
-
6
Omeletu opečeme dozlatova, přendáme na talíř, do pánve nalijeme zbylý olej a omeletu upečeme i z druhé strany.
-
7
Upečenou omeletu nakrájíme na porce, posypeme je zbylými olivami a podáváme.