Smažený kapr v pivním těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 19 g
- Sodík 379 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 393.2 mg
- Draslík 674.6 mg
- Vláknina 4356.2 mg
- Vitamín A 4356.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra opláchneme a pokrájíme na kousky o tloušťce asi 3 centimetry. Zakapeme šťávou vymačkanou z poloviny citronu. Rybu osolíme a opepříme.
-
2
V misce smícháme v pivu hladkou mouku a 3 žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do těstíčka. Nakonec do těstíčka přidáme špetku muškátového oříšku.
-
3
V hlubší pánvi rozpálíme olej a vhodíme na něj rybí kousky. Smažíme je dozlatova asi 5 minut. Potom vyjmeme a necháme okapat na papíru.