Smažené zeleninové placičky
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Celer bulvový
- 1 ks Kapusta hlávková
- 1 ks Květák
- 3 ks Mrkev kořen
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 0.44 polévková lžíce Olej stolní
- 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 268 g
- Sodík 505 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 245.7 mg
- Draslík 2222.7 mg
- Vláknina 30574.2 mg
- Vitamín A 30574.2 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 425.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapustu a květák očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Mrkev a celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Zeleninu uvaříme v dostatečném množství osolené vody, pak ji slijeme, necháme okapat a umeleme. Přidáme k ní jemně nasekanou petrželku, dvě vejce, tři lžíce mouky a trochu strouhanky, podle chuti opepříme a osolíme a vše důkladně promícháme.
-
2
Z připravené zeleninové směsi uděláme malé placky, které postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve zbylé strouhance.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, zeleninové placičky v něm osmažíme z obou stran dozlatova a podáváme.