Smažené zeleninové placičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 1 ks Květák
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.44 polévková lžíce Olej stolní
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 268 g
  • Sodík 505 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 245.7 mg
  • Draslík 2222.7 mg
  • Vláknina 30574.2 mg
  • Vitamín A 30574.2 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 425.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu a květák očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Mrkev a celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Zeleninu uvaříme v dostatečném množství osolené vody, pak ji slijeme, necháme okapat a umeleme. Přidáme k ní jemně nasekanou petrželku, dvě vejce, tři lžíce mouky a trochu strouhanky, podle chuti opepříme a osolíme a vše důkladně promícháme.

  • 2

    Z připravené zeleninové směsi uděláme malé placky, které postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve zbylé strouhance.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, zeleninové placičky v něm osmažíme z obou stran dozlatova a podáváme.

Komentáře k receptu