Mrkvovo- mandlový dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 300 g Mandle
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mrkev kořen
  • 30 g Mouka polohrubá
  • 200 g Cukr moučkový
  • 200 g Cukr moučkový
  • 40 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 40 ml Voda pitná
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 40 ml Griotka
  • 5 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 35 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 105.2 mg
  • Draslík 216.1 mg
  • Vláknina 7816.7 mg
  • Vitamín A 7816.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 6.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané mandle umeleme, oloupanou mrkev nakrájíme na kousky a umixujeme.

  • 2

    Cukr utřeme se žloutky do pěny, přidáme mrkev, postupně mandle, třešňovici a škrobovou moučku. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou, těsto do ní vlijeme a urovnáme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut.

  • 3

    Vychladlý dort vyklopíme a potřeme citronovou polevou umíchanou z citronové šťávy, moučkového cukru a vody.

Komentáře k receptu