Filety z pstruha ve vinné omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 14 g Máslo čerstvé
  • 700 g Pstruh
  • 300 g Zakysaná smetana
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Víno bílé
  • 8 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 636 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 265 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 514.5 mg
  • Draslík 818.4 mg
  • Vláknina 59.1 mg
  • Vitamín A 59.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchnuté a osušené filety osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou a necháme čtvrt hodiny marinovat. Poté filety obalíme v mouce a na másle s olejem usmažíme z obou stran. Filety držíme na teple.

  • 2

    Svaříme smetanu s vínem (dvě lžíce vína dáme stranou) a odstavíme. Do omáčky vmícháme rozšlehané žloutky s dvěma lžícemi vína a omáčku už jen prohřejeme, nevaříme, aby se žloutky nesrazily.

  • 3

    Smažené filety podáváme přelité vinnou omáčkou.

Komentáře k receptu