Chodský hedvábný svítek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kypřicí prášek do pečiva
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 217 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 118 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 76.3 mg
  • Draslík 40.6 mg
  • Vláknina 1335.6 mg
  • Vitamín A 1335.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V rendlíku rozpustíme máslo. Bílek vyšleháme na tuhý sníh. Když je máslo vlahé, utřeme je se žloutkem do pěny. Přidáme k němu 3-4 lžíce smetany, hrubou mouku, prášek do pečiva, sůl, pepř a vyšlehaný bílek. Směs dobře promícháme. Přidáme čerstvou, drobně pokrájenou petrželku kudrnku a znovu promícháme.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej s máslem, nalijeme svítkové těsto, rozetřeme a usmažíme z každé strany dozlatova. Usmažený svítek vyjmeme z pánve, necháme vychladnout, poté nakrájíme na úzké proužky nebo kostičky a podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu