Těsto na italské těstoviny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 483 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 492.9 mg
  • Draslík 71.6 mg
  • Vláknina 3150 mg
  • Vitamín A 3150 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál vysypeme mouku. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme celé vejce a přidáme ještě dva žloutky. Vidličkou pomalu zapracujeme vejce do mouky. Vypracujeme tuhé těsto, které mísíme ještě přibližně 5-8 minut, aby těsto získalo onu osobitou vláčnost.

  • 2

    Hotové těsto rozválíme na moukou posypaném vále na tenký plát, z kterého nakrájíme nudle. Můžeme také použít speciální strojek na těstoviny. Těsto také můžeme zabalit do potravinářské fólie a odložit k pozdějšímu zpracování do lednice. Těsto nenecháváme nezabalené, aby nám neuschlo.

  • 3

    Hotové těstoviny uvaříme ve vařící a osolené vodě, scedíme a podáváme.

Komentáře k receptu