Těsto na italské těstoviny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 12 g
- Sodík 483 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 492.9 mg
- Draslík 71.6 mg
- Vláknina 3150 mg
- Vitamín A 3150 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vál vysypeme mouku. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme celé vejce a přidáme ještě dva žloutky. Vidličkou pomalu zapracujeme vejce do mouky. Vypracujeme tuhé těsto, které mísíme ještě přibližně 5-8 minut, aby těsto získalo onu osobitou vláčnost.
-
2
Hotové těsto rozválíme na moukou posypaném vále na tenký plát, z kterého nakrájíme nudle. Můžeme také použít speciální strojek na těstoviny. Těsto také můžeme zabalit do potravinářské fólie a odložit k pozdějšímu zpracování do lednice. Těsto nenecháváme nezabalené, aby nám neuschlo.
-
3
Hotové těstoviny uvaříme ve vařící a osolené vodě, scedíme a podáváme.