Mnichovský řízek s cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 19 g
- Sodík 506 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 290.7 mg
- Draslík 861.4 mg
- Vláknina 2435.9 mg
- Vitamín A 2435.9 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odblaněnou, omytou a osušenou telecí kýtu nakrájíme na plátky přes vlákno. Plátky by měly být silné přibližně 2 cm. Očistíme cibule a velmi jemně je nastrouháme. Řízky osolíme, opepříme, naklepeme, potřeme z každé strany cibulí a posypeme strouhankou z rohlíků.
-
2
Strouhanku (dřevěnou paličkou) "zaklepeme" do řízků.
-
3
V misce vyšleháme vejce se 2 špetkami soli. V pánvi rozpálíme na správnou teplotu olej s máslem a řízky zprudka osmažíme z každé strany dozlatova a hned je servírujeme.